CE Webinars 

CE webinar 2024

Wat u moet weten over CE markering en machineveiligheid

Europese Richtlijnen, u heeft er ongetwijfeld mee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u actief bent met het produceren en op de markt brengen van machines. CE-markering is niet alleen een wettelijke eis, maar in het geval van machinebouw is ook de Machinerichtlijn van toepassing.

Die wettelijke verplichting is er niet voor niets. Zeker met de huidige productaansprakelijkheid is een CE markering bittere noodzaak. Wanneer u voldoet aan deze richtlijnen, voorkomt u veiligheidsrisico’s en faal- en herstelkosten en - in het ergste geval – een economisch delict. 

Toch zien wij het in de dagelijkse praktijk nog té vaak fout gaan. De risicoanalyses die wij als PKM regelmatig uitvoeren, geven soms een onthutsend beeld van de wijze waarop er (niet of onzorgvuldig) met richtlijnen wordt omgegaan. Ook de juristen van Metaalunie krijgen bijna dagelijks te maken met kwesties die zijn terug te voeren op het niet, of onjuist uitvoeren van de Machinerichtlijn.

Nog 1 webinar over CE markering en machineveilgheid: De praktijk

Reden genoeg om alles eens goed op een rijtje te zetten. In de laatste van drie speciale webinars, georganiseerd Metaalunie, district Zuid-Holland, in samenwerking met PKM, vertellen wij u alles wat u moet weten over CE-markering en machineveiligheid in de praktijk.   Tijdens deze Masterclass worden vooral praktijkvoorbeelden besproken. Voorafgaand aan deze masterclass kunt u namelijk uw eigen vragen of eigen casus inbrengen. Deze worden dan tijdens de masterclass -anoniem- besproken.

Tijdens het webinar zal een inspecteur van SZW deelnemen om ervaringen te delen en nut en noodzaak van CE-markering te onderstrepen.

De deelname staat open voor eigenaren, directies, engineers en sales- en inkoopmedewerkers, die nauw betrokken zijn bij het ontwerp, de productie en de verkoop, respectievelijk inkoop van machines. Deelname is gratis, maar het aantal plekken is beperkt!

Het programma

Wat is een CE Markering en wanneer heb je die nodig? (dinsdag 8 juni 2021)

Inhoud: Tijdens het webinar geven juristen van Metaalunie een toelichting op de regelgeving en de verantwoordelijkheden van de fabrikant en andere marktpartijen. Ook de aansprakelijkheid van degene die de machine op de Europese markt brengt, komt aan de orde. Een adviseur van PKM gaat vervolgens in op de gezondheids- en veiligheidseisen waaraan machines moeten voldoen, voordat je de CE-markering mag aanbrengen.

Verdiepend webinar CE-Markering Machineveiligheid (dinsdag 22 juni 2021)

Inhoud: Een vervolg en verdieping van het webinar van 8 juni 2021.

Masterclass CE-Markering Machineveiligheid van 13 juli 2021

Inhoud: Tijdens deze Masterclass worden vooral praktijkvoorbeelden besproken. Voorafgaand aan deze masterclass kun je namelijk jouw eigen vragen of je eigen casus inbrengen. Deze worden dan tijdens de masterclass -anoniem- besproken.

Het volledige programma is nog na te lezen op de website van Metaalunie.


Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

Werner Verboom

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.