Familiebedrijf Feijen Metaaltechniek 

Feijen Metaaltechniek - Maarheeze

“We doen er iedere dag ons best voor!”

Oprichter Jo Feijen begon in 1963 met een eigen constructiebedrijfje in Soerendonk. In een gehuurde, voormalige koeienstal maakte hij van alles, maar de nadruk lag op stalinrichtingen voor veehouderijen. Stevige staalconstructies die ter plaatse in elkaar werden gezet. Met het behalen van het diploma fotolassen kwamen ook nieuwe kansen voor Feijen. Zo is bijna al het precisielaswerk bij de bouw van de kerncentrale Dodewaard door Feijen gedaan.

Huidig directeur John Feijen stapte in 1980 bij z’n vader in het bedrijf. In dat jaar is er naast de oude stal een nieuwe hal bijgebouwd. “De kleine ruimte werd steeds voller met machines, zoals een knipschaar, een kantbank en lasapparatuur. Maar in de jaren daarna zat de groei er stevig in en werd het ook hier te klein, alleen verdere expansie was niet meer mogelijk“, zo vertelt John. “Dus gingen wij voor nieuwbouw. In 1996 zijn we naar de huidige locatie in Maarheeze verhuisd, met een vloeroppervlak die bijna 6 keer zo groot was!”

Jan Feijen

“De nieuwe bedrijfshal gaf meer dan genoeg ruimte voor nieuwe machines en daardoor konden we ook onze eerste lasersnijmachine aanschaffen, de eerste van een hele reeks die nog zou volgen”, zegt zoon Jan, die sinds 2008 in het bedrijf werkzaam is.

Jan is nu werkzaam als operationeel directeur en zal straks het stokje gaan overnemen van zijn vader, samen met zijn broers. John Feijen: “Zij zitten nu al in het bedrijf en hebben de taakverdeling goed voor elkaar. Rik, de jongste van de drie zit op werkvoorbereiding en Frank, de middelste, beheert de hal en doet de machineaankoop”.

foto links: Jan Feijen

“We snijden, buigen, lassen en bewerken
zowel platen als kokers
 

Inmiddels telt Feijen 50 medewerkers en ze groeien nog steeds. “Momenteel hebben we zo’n 6 vacatures uitstaan. Er is dus volop werk en niet alleen in de agrarische sector. We werken voor heel veel markten, daar waar stalen, aluminium en RVS platen verwerkt moeten worden. De trailerbouw bijvoorbeeld, of de bouw zelf. We snijden, buigen, lassen en bewerken zowel platen als kokers. Dat laatste is trouwens wel een specialiteit geworden de afgelopen jaren”, aldus Jan.

Trots toont hij het volautomatische platenmagazijn, waaraan 2 en binnenkort zelfs 3 lasers zijn gekoppeld, die 24/7 producten kunnen snijden. “Hiermee kunnen we aan de toenemende vraag voldoen om snel, hoge kwaliteit snijwerk te leveren.”

Assemblage van halffabricaten en complete producten

Wat ook steeds meer gevraagd wordt, is het assembleren van halffabricaten en complete producten. Jan: “Wij stellen producten voor klanten geheel of gedeeltelijk samen. De assemblage afdeling is de laatste jaren erg gegroeid en hier werken momenteel 8 werknemers
We assembleren het complete product, met alle elektronische componenten erbij, verpakken het en vervoeren het naar de klant.

“Alleen waren we er
nooit uitgekomen”

Vaste PKM adviseur Ielse Lohuis helpt Feijen met kwaliteitszorg, risico-analyse (RIE), functieomschrijvingen, functie-indeling en diverse andere personeelszaken. Jan: “Vorig jaar zijn we opnieuw gestart met het opzetten van ISO 9001, nadat we er 15 jaar geleden ooit aan begonnen waren. Toen was het te veel werk, bleven te lang hangen in regeltjes en beschikten we nog niet over de kennis van PKM. Nu heeft Ielse ons geweldig geholpen met de opzet. Alleen waren we er nooit uitgekomen. Eind vorig jaar zijn we gecertificeerd en houden het nu continu bij. Gisteren is Ielse nog geweest voor de directiebeoordeling en de interne audits, als voorbereiding voor de volgende audit in december. En die gaan we zeker halen!”

“Als familiebedrijf hebben we bewezen dat we goed kunnen zijn in het combineren van moderne technologie en traditioneel vakmanschap”, besluit Jan. “Ondanks de onzekere en vooral roerige tijden hebben we het als familiebedrijf goed voor elkaar. Maar daar doen we wel iedere dag ons best voor!”

logo Feijen Metaaltechniek

Feijen Metaaltechniek
Rondven 6
6026 PX Maarheeze
 +31 (0)495 - 59 14 54
 feijen@feijenmetaaltechniek.nl


Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

Theo van Os

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.