Geslaagde eerste PKM Smeeddag 

PKM Smeeddag - Smederij Cornelis Pronk

Geslaagde eerste PKM Smeeddag voor herhaling vatbaar

Voor de eerste PKM Smeeddag waren wij te gast bij Smederij Cornelis Pronk in Andelst, waar dit prachtige ambacht nog steeds wordt toegepast. Siersmeedwerk, kunstsmeden en restauraties worden hier nog dagelijks als vak uitgeoefend, naast hedendaagse metaalbewerkingen als verspanen en constructiewerk.

Een mooiere locatie voor de eerste PKM Smeeddag was niet te bedenken. Een aantal PKM Deelnemers was speciaal uitgenodigd voor deze dag en mochten elk een eigen klant meenemen als introducé. Deze bijzondere workshop stond onder leiding van de eigenaars, Jannie en Cees Pronk.
Er moest natuurlijk wel gewerkt worden, dus de deelnemers kregen na een introductie en uitleg, de opdracht om een zeepaardje te smeden. Makkelijker gezegd dan gedaan, voor de meesten althans. Iedereen kreeg een eigen smeedvuur, waardoor men niet op elkaar hoefde te wachten.

Mooi om te zien dat iedereen heel veel plezier beleefde aan deze middag. En voor sommigen was het een feest der herkenning: Een van de ondernemers was ooit begonnen als hoefsmid en voor hem was het ‘terug in de tijd’, maar voor de meesten zorgde het smeden van het zeepaardje voor de nodige zweetdruppels (wat ook weer een gevolg van het vuur geweest kon zijn).

De middag werd afgesloten met een borrel en hapjes, wat een mooie gelegenheid gaf om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen.

Al met al een geslaagde PKM Smeeddag, die we zeker weer gaan organiseren in het komende jaar. Heeft u belangstelling om een keer mee te doen, geef u dan per mail op. Bij voldoende belangstelling plannen we een nieuwe datum in januari of februari 2022.

Bekijk hieronder de foto's van deze middag.


Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

Theo van Os

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.