Hoe krijg ik meer sturing in de teams 

Hoe krijg ik meer sturing in de teams - blog PKM Ielse Lohuis -web

12 maart 2024

Hoe krijg ik meer sturing in de teams?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Niet elke goede vakman is per definitie in de wieg gelegd als leidinggevende. Voor leidinggeven heb je nu eenmaal andere skills nodig dan voor een specialistisch vak.

Mogelijk zijn ze in hun rol gekomen omdat dat vanzelfsprekend was. Het was toch de beste vakman van het team? Stel dus eerst vast of het wel de ambitie is van de aangestelde voormannen om leiding te willen geven. Ga hiervoor een gesprek aan met elke voorman en stel daarbij vragen om zijn of haar ambitie helder te krijgen.

De volgende stap is om te onderzoeken of ze de juiste skills hebben om goed leiding te kunnen geven. Wat zijn specifieke drijfveren in het werk, hoe kijkt men aan tegen zaken als aanspreken, motiveren en betrekken? Is de vaardigheid aanwezig om goed te kunnen organiseren en plannen? Hoe staat het met oplossingsgerichte- en verbetervaardigheden? Het onderzoeken kan worden ondersteund met een Persoonlijke profielanalyse, een tool om de skills van de voorman concreet te maken en te bespreken.

Als de basis skills aanwezig zijn, is het goed om een gap analyse te maken: welke vaardigheden zijn aanwezig en wat moet (verder) ontwikkeld worden? Op basis van de gap analyse stel je een persoonlijk opleidingsplan (POP) op. Om te kijken in welke mate de medewerker zich het beste kan ontwikkelen, kan een Ontwikkeltest worden uitgevoerd. Uit deze test blijkt op welke wijze de medewerker het liefst leert en wat de leerpotentie is.

Een praktische opleiding Leidinggeven geeft de eerste handvatten voor voormannen om leiding te geven in het team. Persoonlijke coaching is een goede manier om daar vervolg op te geven. De dagelijkse vraagstukken op de werkvloer leveren de input voor coaching en worden veilig geoefend, zodat de voorman meer praktische handvatten krijgt om sturing te geven. Dit kan in groepsverband, maar ook individueel. (Download hier de digitale flyer van onze opleiding en coachingsmogelijkheden).

PKM ondersteunt graag bedrijven bij al deze acties. Zo voeren we - na een zorgvuldige voorbereiding - gesprekken met voormannen over hun ambities en skills. Daarbij maakt PKM gebruik van de PPA (persoonlijke profielanalyse). Zie voor meer informatie de digitale flyer.


Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

Ielse Lohuis

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.