Hoe werkt ú met MS Teams? 

Nee dit is geen reclame voor Microsoft Teams, maar door het noodgedwongen thuiswerken en het onlosmakelijk daaraan verbonden online werken, is het bijna niet meer weg te denken als tool bij onze dagelijkse werkzaamheden. Velen gebruiken MS Teams als een veredeld mail/chat programma met hier en daar een videocall. Jammer, want MS Teams heeft veel meer te bieden, zo hebben wij zelf ervaren.

Kennis en ervaring delen

Binnen onze organisatie passen wij MS Teams al geruime tijd toe en hebben veel kennis en ervaring opgedaan met het inzetten van de vele nuttige apps. Die expertise stellen wij nu beschikbaar aan onze klanten!

Financieel adviseur Edwin van Scharenburg is volledig ingevoerd om ook uw Teams-omgeving en/of uw rapportage op topniveau te brengen. Een dashboard dat precies geeft wat u wilt, op een transparante wijze. Wat dacht u bijvoorbeeld van gezamenlijk werken aan bestanden of uw rapportages ontsluiten voor een selecte groep (of iedereen) binnen uw organisatie of zelfs met mensen daarbuiten?

Gebruik maken van standaard programma’s

Door de vele apps die binnen MS Teams zijn in te zetten, is alles eenvoudig benaderbaar te maken voor iedereen binnen uw organisatie, op één centrale plek. Het loont zeker de moeite om hier eens uw licht op te steken. Wanneer u binnen uw organisatie gebruik maakt van de Office 365 omgeving, is het scala aan programma’s, die standaard door Office 365 wordt geleverd, bijzonder ruim en bij juist gebruik en inrichting, prima hulpmiddelen voor uw organisatie.

Zo kan gaandeweg MS Teams een centrale tool gaan spelen voor de organisatie. Opslag van bestanden en het slim gebruiken van de beschikbare apps geven nieuwe mogelijkheden om zaken toonbaar te maken. Dit in combinatie met handige synchronisatie, zorgt er voor dat alles ook weer op een ouderwets makkelijke manier te benaderen is.
Oftewel, het voordeel van nieuw zonder verlies van oud!!!

Power BI

Een ander mooi fenomeen dat uitstekend binnen Teams is in te zetten, is Power BI. De rapportages van een organisatie die binnen Power BI zijn gemaakt, worden getoond binnen het team dat daar behoefte aan heeft. Het kan zelfs zo ver gaan dat mensen met een sturende functie niet meer in een financieel pakket, ERP- of CRM-systeem hoeven te kijken. Het ontsluiten van data uit deze systemen wordt dan via Power BI netjes getoond in een rapport in Teams. Ook dit is iets wat wij bij PKM hebben opgezet en wat naar volle tevredenheid werkt.

Haal meer uit uw Office 365 omgeving

Wilt u binnen uw organisatie ook meer rendement halen uit uw Office 365 omgeving, dan kan PKM u helpen om samen tot een maatwerk oplossing te komen. Immers, …. Maatwerk is ONZE standaard.


Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

Edwin van Scharenburg

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.