Missie en visie

U wilt een duidelijke strategie uitwerken en communiceren naar de medewerkers? Dan heeft u een concreet strategisch plan nodig dat uw bedrijf de komende jaren richting geeft.

Met de branchekennis van PKM kunt u beter onderbouwd de visie en missie van uw bedrijf bepalen. U krijgt sneller helderheid en meer draagvlak door onze gerichte aanpak. Uw leiderschap om de koers te realiseren wordt daarmee effectiever en gemakkelijker. Door de duidelijke vastlegging in de A3 of A4 methode, beschikt u over een duidelijk actieplan met de te nemen stappen.

De PKM Aanpak

Als we uw bedrijf nog niet kennen, beginnen we vaak met een positiebepaling met behulp van een SWOT analyse. In een paar korte strategiesessies op uw bedrijf maken we de visie en missie strategie van uw bedrijf helder. Samen vertalen we vervolgens de visie en ambities naar een koers en bedrijfsdoelen voor de komende jaren.

Dergelijke sessies doen we vaak met de ondernemer en zijn sleutelfunctionarissen, zodat zij ook betrokken zijn. PKM hanteert bij dergelijke trajecten vaak een bondige methode zoals de A3-methode of A4-methode. Deze methoden zijn in feite een strategische routekaart, waarbij ook de relaties tussen succesbepalende factoren en prestatie-indicatoren worden weergegeven.

De te nemen stappen om de koers te realiseren, worden helder vastgelegd in een strategisch actieplan. Tezamen vormt het een uiterst bondig strategisch plan, dat desgewenst van een specifiek hoofdstuk kan worden voorzien, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van bedrijfsfinanciering.

Download alle diensten binnen Financieel & IT

Je kan alle onderstaande diensten bekijken, maar als je ze allemaal download, kan je ze gemakkelijk bestuderen in je eigen tijd, vanaf je werkstation.


Onze adviseurs

Aad Braal
Adviseur

Artikelen over Financieel & IT

Dit is de samenvatting

Vinger aan de liquide pols

Dit is ook een samenvatting

Het oog van de storm

Werken met MS Teams en andere krachtige tools van Microsoft kunnen je bedrijf helpen efficiënter en doeltreffend te werken.

Hoe werkt ú met MS Teams?