Thissen & Stecher BV levert maatwerk 

10 juni 2022

Peter Keunen van Thissen & Stecher BV uit Belfeld:
"Maatwerk is vanzelfsprekend”

Ze zijn er nog, de familiebedrijven. Sterker nog, er zijn er zo’n 275.000, goed voor ruim een kwart van de omzet van BV Nederland. Binnen het MKB metaal nemen familiebedrijven traditioneel de grootste plek in.

Thissen & Stecher BV is daar een goed voorbeeld van. Een bedrijf wat van generatie op generatie op generatie is overgegaan. Na bijna 100 jaar staat de derde generatie aan het roer en mooi is te zien, hoe het bedrijf is meegegroeid met de ontwikkelingen van de markt, maar ook trouw is gebleven aan hun oorsprong: namelijk het maken van kookapparatuur voor de voedingsmiddelenindustrie.

De laatste noviteit: de industriële wok TSW voor de bereiding van o.a. kant & klaar maaltijden. De pan heeft een spinroerwerk met 7 schrapertjes, voor het goed kunnen mengen van het product onder hoge temperatuur.

Kookketels

Met Peter en Henk Keunen staan wij bij een van hun laatste noviteiten: een industriële wok met een diameter van 1500 mm, speciaal ontwikkeld voor het bereiden van kant & klaar maaltijden. “Eigenlijk is dit een doorontwikkeling van het product, waar onze grootvader Heinrich Thissen in 1924 mee begon, namelijk een kookketel voor huishoudelijk gebruik, waarin de was werd gedaan”, vertelt Peter.

Thissen begon z’n werkzaamheden, thuis in Hout-Blerick (Venlo). Al snel kwam er vraag vanuit de industriële hoek. Voor het koken van veevoeder, voor vlees en later nog voor veel meer industriële toepassingen. Het waren eenvoudige ontwerpen, voorzien van een brander aan de onderkant, of houtgestookt. Niettemin bouwde hij er een goede reputatie mee op en leidde het bedrijf tot 1973. In de jaren ‘60 had Thissen een andere ketelbouwer overgenomen, de firma Stecher uit Hilversum. Vanaf dat moment werd de bedrijfsnaam Thissen & Stecher, een naam die tot op de dag van vandaag is gebleven. Sinds 2010 is het bedrijf gevestigd in het Limburgse Belfeld en telt 10 medewerkers.

Het bedrijfspand aan de Pannenberg 8 in Belfeld, waar Thissen & Stecher sinds 2010 is gevestigd.

Binnen de familie gebleven

“In 1973 volgden 2 schoonzoons opa Thissen op, onze vader en oom, die het familiebedrijf voortzetten en zich uitsluitend op de markt van industriële kookketels gingen richten. Met veel succes, want onze naam klonk tot ver over de landsgrenzen. In 2001 was tijd rijp voor de volgende generatie en hebben Henk en ik de dagelijkse leiding overgenomen. Henk doet de financiën, ik de verkoop en engineering.”
“Na al die jaren is één ding altijd onveranderd gebleven, namelijk het ontwerpen en produceren van hoogwaardige machines en producten voor de voedingsmiddelenindustrie. En dan vooral op het gebied van kookapparatuur, zoals industrie kookketels, roerkantelketels, roerwerkketels, woks, multikokers en kooklijnen, zogenaamde blancheurs. In grootte variëren de ketels van 120 tot 8000 liter.”

Maatwerk vanzelfsprekend

Peter: “We maken de meeste producten volgens specificaties van de klant, soms zijn dat aanpassingen aan standaard producten, die we in kleine series maken. Maar het kunnen ook volledig klantspecifieke ontwerpen zijn. We ontwerpen en tekenen zelf, het lasersnijwerk besteden we uit, evenals de besturingstechniek. Wat dat laatste betreft zijn wij een partnership aangegaan met Hoppenbrouwers Techniek, die voor ons de volledige besturingssystemen en bekabeling verzorgt.”

Thissen & Stecher BV levert hun producten vrijwel uitsluitend aan distributeurs, zowel in binnen- als buitenland. Bedrijven die totaalsystemen leveren voor de voedingsmiddelenindustrie. “Zij stellen complete lijnen samen, waar onze apparatuur een onderdeel van uitmaakt, en hebben een eigen serviceafdeling, zodat zij alles zelf kunnen servicen. Met de meeste bedrijven doen we al tientallen jaren zaken mee” meldt Peter trots. “We zijn een klein bedrijf en dat maakt ons flexibel. Dat horen we van tenminste van onze klanten. Wanneer een aansluiting niet aan de achterzijde past, maar aan de voorkant moet zitten, dan passen wij dat aan. Maatwerk is bij ons vanzelfsprekend.”

PKM helpt met CE-markering

Henk: “Wij zijn in 2015 bij de Metaalunie met de vraag gekomen om ons te helpen bij de CE-markering van onze producten. Zo werden wij in contact gebracht met Paul Hartgers van PKM. Hij heeft ons meegenomen in de wereld van de Europese richtlijnen, handleidingen en Risico inventarisaties. Hij zorgt ervoor dat alles aan CE richtlijnen voldoet. Bij nieuwe machines betrekken we Paul al in het ontwerpstadium. Hij krijgt dan de eerste ontwerpen te zien, geeft advies en stelt de uiteindelijke handleiding samen.

Logo-Thissen-Stecher

Thissen & Stecher BV
Pannenberg 8
5951 DM Belfeld

+31 (0)77 382 1897
info@thissen-stecher.nl

thissen-stecher.nl


Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

Theo van Os

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.