Datum van de training:
In overleg
Categorie: Productie en logistiek
Categorie: Productie en logistiek

Verhoog de productiviteit op de werkvloer

Uit onze ervaring blijkt dat veel werkplekken in de praktijk niet optimaal zijn ingericht. Er bevindt zich vaak overtollig gereedschap, materiaal en informatie, hierdoor gaat tijd verloren met zoeken, vragen, wachten, etc. Met de 5S methodiek reduceert u deze verspillingen en richt u de werkplek optimaal in. Hierdoor wordt er voor gezorgd dat wat daadwerkelijk nodig is op de werkplek ook direct beschikbaar is.

5S is in de jaren vijftig in Japan ontstaan en staat voor de 5 stappen die worden doorlopen: selecteren (seiri), schikken (seiton), schoonmaken (seiso), standaardiseren (seiketsu) en systematisch verbeteren (shitsuke). 

Leerdoelen

Doel van de 5S-training is medewerkers te leren om verspillingen te elimineren en hun werkplek optimaal in te richten. Deze methode is eenvoudig in elk bedrijf en door iedereen toe te passen. 5S draagt o.a. bij aan verbetering van productiviteit, steltijden, kwaliteit, veiligheid en werkplezier.

Bestemd voor

Medewerkers werkzaam in de productie, van productiemedewerkers tot voorlieden.

Algemene inhoud

Tijdens de training worden in vijf sessies van een dag de volgende stappen in uw bedrijf uitgevoerd:

  1. Selecteren : Welke zaken en handelingen zijn écht nodig om het werk goed te kunnen doen?
  2. Schikken : Hoe wordt de werkplek zo efficiënt mogelijk georganiseerd en ingericht?
  3. Schoonmaken : Hoe wordt de werkplek ordelijk en schoon gehouden?
  4. Standaardiseren : Welke afspraken zijn er gemaakt en vastgelegd zodat voor iedereen duidelijk zichtbaar is hoe de werkplek is ingericht en op orde wordt gehouden?
  5. Systematisch verbeteren : Regelmatig evalueren en duidelijk communiceren.

Elke bijeenkomst bestaat uit een drietal agendapunten:

  • Resultaten en vragen
  • Theorie van de volgende 5S-stap
  • Opdrachten en oefeningen

Na afloop van deze training hebben uw medewerkers zelf de 5S stappen op hun afdeling geïmplementeerd.

In-company

Het betreft hier uitsluitend maatwerk. De workshop zal dus geheel afgestemd worden op uw specifieke bedrijfssituatie. Wij zullen hiervoor graag een offerte maken. Neem gerust contact met ons op voor nadere informatie.

Aanvragen training:
5S Werkplekoptimalisatie

Klik op de knop om de training aan te vragen. Wij zullen contact met u opnemen over het aantal deelnemers, locatie en datum.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Insert Content Template or Symbol

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.