Datum van de training:
21/11/2024
Categorie: Kwaliteit, normering en veiligheid
Categorie: Kwaliteit, normering en veiligheid

de Machinerichtlijn: Inzicht in de wijzigingen, gevolgen en praktische invoering

De Machinerichtlijn dwingt fabrikanten de nieuwe eisen toe te passen op de door hen op de markt gebrachte machines. Daarnaast heeft ook de gebruiker van een machine de plicht om te zorgen voor veilige machines.

Leerdoelen

Tijdens deze tweedaagse training leert u aan de hand van verschillende praktijkcases hoe u door toepassing van (geharmoniseerde) normen kunt voldoen aan de essentiële eisen van de Machinerichtlijn.
In het verlengde van de Machinerichtlijn wordt ook aandacht besteed aan de Laagspanningsrichtlijn (2014/35/EG) en de EMC-richtlijn (2014/30/EG).

Als gebruiker van een machine bent u conform de Arbowet verplicht te zorgen voor veilige machines. Dat betekent dat u zèlf een risicobeoordeling moet uitvoeren om te beoordelen of de machine voldoet aan de eisen die de Richtlijn stelt.

Bestemd voor

Product ontwerpers en constructeurs die betrokken zijn bij het productontwerp en/of de besluitvorming daaromtrent. Relevante ervaring is gewenst, alsmede een opleiding op LBO/MBO-niveau.

Algemene inhoud

Met behulp van checklists leert u een risico-inventarisatie en –evaluatie uit te voeren binnen uw eigen bedrijf. Deze checklists zijn gebaseerd op Bijlage I van de Machinerichtlijn en de NEN-EN-ISO 14121 1/2. Verder krijgt u een voorbeeld van een gebruikershandleiding.
De praktische toepassing wordt geïllustreerd aan de hand van cases en een uitgebreide collectie beeldmateriaal.

Cursusdata

12-04-2024 en  19-04-2024

Persoonlijke Trainingstoelage van het OOM 

Voor deze training geldt ook de Persoonlijke Trainingstoelage van het OOM. Kijk hier voor de voorwaarden.

In-company

De hier genoemde training kan ook in-company worden gegeven. Data, tijdstip en inhoud stemmen wij geheel af op uw specifieke bedrijfssituatie. De kosten voor een bedrijfsinterne training worden altijd op basis van offerte aangeboden. Voor in-company trainingen geldt in de regel een minimum deelname van 6 cursisten. Neem contact met ons op voor nadere informatie.

Aanvragen In-company training:
CE de Machinerichtlijn

Klik op de knop om de in-company training aan te vragen. Wij zullen contact met u opnemen over het aantal deelnemers, locatie en datum.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Insert Content Template or Symbol

ons verhaal

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen is een uitdaging. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.