Datum van de training:
In overleg
Categorie: Marketing en verkoop
Categorie: Marketing en verkoop

Maximaal potentieel met efficiënte inzet van middelen

Elke technische organisatie groot of klein heeft te maken met marketing. Vaak denkt men in praktijk in de metaal bij marketing aan de P van Promotie. Marketing omvat echter meer dan alleen maar een mooie interactieve website of het deelnemen aan een vakbeurs. Het gaat om aansluiting behouden met de markt waarin je opereert, kennis van de doelgroep, de omgeving en de concurrenten. Het draait om het besluit waar en hoe te concurreren. Het gaat om positioneren, segmenteren en het creëren van waarde. Hoe vergroot je naamsbekendheid en hoe hou je klanten tevreden.

Effectieve marketing gaat om het bereiken van maximaal potentieel met een zo efficiënt mogelijke inzet van middelen. Ook met een klein budget kan je je doelen bereiken. Deze dag staat in het teken van marketing; wat is (industriële) marketing, wat kan je met marketing en hoe zet je zo effectief mogelijk je marketing (instrumenten) in. Daarnaast wordt tevens aandacht geschonken aan de rol van digitale middelen, marketing automation, internet marketing en Social Media.

Leerdoelen

U leert in één dag de belangrijkste elementen van industriële marketing en krijgt inzicht hoe u op een effectieve manier uw marketingdoelstellingen kunt realiseren.

Bestemd voor

Ondernemers, leidinggevenden, marketingfunctionarissen, verkoopmedewerkers buitendienst, kortom iedereen die in één dag zijn marketingkennis wil aanscherpen.

Algemene inhoud

  • Wat is industriële marketing
  • Strategische marketing – het marketingplan
  • Omgevingsanalyse
  • Positionering
  • Marktonderzoek
  • Marketing instrumenten
  • De klantreis
  • Communicatie met de doelgroep

In-company

De hier genoemde training kan ook in-company worden gegeven. Data, tijdstip en inhoud stemmen wij geheel af op uw specifieke bedrijfssituatie. De kosten voor een bedrijfsinterne training worden altijd op basis van offerte aangeboden. Voor in-company trainingen geldt in de regel een minimum deelname van 6 cursisten. Neem contact met ons op voor nadere informatie.

Aanvragen training:
Effectieve marketing in de metaal

Klik op de knop om de training aan te vragen. Wij zullen contact met u opnemen over het aantal deelnemers, locatie en datum.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Insert Content Template or Symbol

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.