Datum van de training:
08/10/2024
Categorie: Personeels management
Categorie: Personeels management

Leidinggeven is een vak

Leiderschapsvaardigheden kunt u leren. Deze tweedaagse training Leidinggeven behandelt de belangrijkste aspecten voor een leidinggevende en wordt gehouden op  8 en 15 oktober 2024.

Een praktijkvoorbeeld:

Een organisatie staat op het punt een aantal grote orders binnen te halen. Omdat het moeilijk is om aan goed personeel te komen heeft het management besloten de opdrachten uit te gaan voeren met het bestaande team.

Dit team zal dan wel efficiënter en effectiever moeten gaan werken. Gelukkig heeft het bedrijf vrijwel allemaal vakbekwame mensen in dienst die heel goed weten wat ze moeten doen, en heel goed werk af kunnen leveren.

Volgens het management kunnen zij zich prima redden en het besluit dat de verantwoordelijkheid daarom veel meer bij de medewerkers op de werkvloer moet komen te liggen.

De werkplaatschef is echter gewend om directief leiding te geven: sturing, instructie, controle, er voortdurend bovenop zitten. Hij is verantwoordelijk voor de eindcontrole, en vindt dat hij daarom verantwoordelijk is voor het hele productieproces.

Een andere manier van leidinggeven

Gevolg is dat er wachttijden ontstaan, communicatieproblemen, fouten… Met de nodige kosten die daaraan verbonden zijn. Eigenlijk wordt er niet efficiënt en effectief gewerkt. Dat past niet bij de nieuwe richting die het management in wil slaan. Die willen immers de verantwoordelijkheid bij de medewerkers leggen. Iedereen is gezamenlijk verantwoordelijk voor het eindproduct.

Dit moet de efficiency en effectiviteit vergroten, en zal op termijn ook positief uitpakken voor de kosten. Het vraagt wel een andere manier van leiding geven. Zeker voor de werkplaatschef. Die zal zich meer als coach op moeten stellen met als belangrijkste taken motiveren, delegeren. Eigenlijk de medewerkers faciliteren zodat die hun werk beter kunnen doen.

Er voor zorgen dat iedereen zich verantwoordelijk voelt, en deze verantwoordelijkheid ook aan kan. Vakbekwaam zijn ze allemaal, dus daar zal het niet aan liggen. Een hele uitdaging voor de werkplaatschef. Iets wat hij nu niet in zich heeft; dit zal hij moeten gaan leren.

Om die reden volgt hij de training Leidinggeven; want zo kan hij zijn kennis en vaardigheden ontwikkelen. Leidinggeven is immers een vak, en daar heb je specifieke kennis en ervaring voor nodig!

Wilt u deze vaardigheden aanleren of verbeteren? Dan is deze training geschikt voor u.

Leerdoelen

Na de cursus beschikt u over kennis en vaardigheden met betrekking tot leidinggeven. U kent de coaching cyclus en de benodigde interventiestijlen. U kunt medewerkers met deze techniek doelmatig begeleiden (coachen) naar een hoger niveau. Uw gespreksvaardigheden nemen toe en u leert het gedrag van anderen inschatten en daar met de juiste stijl op reageren. De medewerker ontplooit zich in zijn werkzaamheden. U kunt na de training beter en effectiever omgaan met lastige medewerkers.

Bestemd voor

Productieleiders, werkplaatschefs, voormannen, kortom iedereen binnen de organisatie met een leidinggevende functie die leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen.

Algemene inhoud

  • Situationeel leidinggeven
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Gesprekstechniek en vaardigheden
  • Feedback geven
  • Omgaan met (ongewenst) gedrag
  • Doelen stellen; visie en missie
  • Motiveren van mensen
  • Processen en kwaliteitsmanagement
  • Situationeel leidinggeven en verschillende inzichten waaronder Stephen Covey

Cursusdata

07-3-2024 en 14-3-2024

08-10-2024 en 15-10-2024

Persoonlijke Trainingstoelage van het OOM

Voor deze training geldt ook de Persoonlijke Trainingstoelage van het OOM. Kijk hier voor de voorwaarden.

In-company

De hier genoemde training kan ook in-company worden gegeven. Data, tijdstip en inhoud stemmen wij geheel af op uw specifieke bedrijfssituatie. De kosten voor een bedrijfsinterne training worden altijd op basis van offerte aangeboden. Voor in-company trainingen geldt in de regel een minimum deelname van 6 cursisten. Neem contact met ons op voor nadere informatie.

Aanvragen in-company training:
Leidinggeven

Klik op de knop om de in-company training aan te vragen. Wij zullen contact met u opnemen over het aantal deelnemers, locatie en datum.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Insert Content Template or Symbol

ons verhaal

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen is een uitdaging. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.