Webinar CE goed uitgelegd 

PKM webinar - CE goed uitgelegd 23 januari 2024 (1)

23 januari 2024

'CE goed uitgelegd' (Webinar)

"Hoe zit het nu precies met CE?" "Ik ben er niet gerust op dat mijn producten aan CE voldoen." "Hoeveel geld ben ik wel niet kwijt aan CE?" Vragen die PKM adviseurs Werner Verboom en Paul Hartgers vaak te horen krijgen tijdens gesprekken met ondernemers. Niet alleen de onzekerheid speelt een rol, maar ook de hoge kosten om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Terwijl het in de praktijk gewoon goed te doen is.

En dat willen we als PKM ook uitdragen naar u. Daarom was er op dinsdagochtend 23 januari een Webinar georganiseerd, waarin we in korte tijd de belangrijkste vragen rondom CE beantwoorden. In deze Webinar gingen onze adviseurs Paul Hartgers en Werner Verboom in op de achtergrond van CE markering en op de belangrijkste richtlijn voor metaalbedrijven, de machinerichtlijn. Maar ook de richtlijnen voor explosieveiligheid en drukapparatuur kwamen aan de orde.

Tijdens het Webinar bespraken de PKM adviseurs CE markering, het verschil tussen richtlijnen en normen en gingen ze in op de werking van de machinerichtlijn. Ook werden de belangrijkste misvattingen rondom CE uitgelegd. Vragen van de deelnemers vooraf gesteld, maar ook tijdens het Webinar, werden beantwoord. Beide adviseurs waren daarvoor live aanwezig. Hier onder vindt U naast de video van de Webinar een opname waarin alle gestelde vragen beantwoord worden.

Europese Richtlijnen (CE) zijn wettelijke eisen waaraan alle producten die op de Europese markt worden gebracht, moeten voldoen. Het is daarom altijd van belang te weten onder welke richtlijnen uw product valt en hoe uw product aan deze wettelijke eisen moet voldoen.

Bekijk hieronder de video's, waaronder het live verslag van het afgelopen webinar.

Download hier het CE Stappenplan 

Heeft u het webinar gemist? Dit jaar organiseert PKM meerdere webinars, te beginnen met het thema 'ISO 9001'. Houd de berichtgevingen over de exacte datum goed in de gaten, via social media of via onze PKM nieuwsbrief.


Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

PKM Auteur

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.