Edwin van Scharenburg

Edwin van Scharenburg

Adviseur / Hoofd administratie en IT

scharenburg@pkm.nl
0657318182

Meer dan 20 jaar geleden bij PKM begonnen als Hoofd administratie en IT - Adviseur. Samen met Henriette Emers-van der Zijden zijn wij de backoffice van PKM. Vanaf het begin ben ik druk bezig geweest om de administratie en de daarbij horende processen te optimaliseren. Met name op het gebied van kantoorautomatisering hebben we binnen PKM uitstekende efficiencyslagen kunnen realiseren. Gedreven door de vraag “Dat moet beter, makkelijker en sneller kunnen?!?” ben ik altijd op zoek naar het antwoord op deze vraag/stelling. Zelfs na meer dan 20 jaar houdt deze vraag, binnen en buiten PKM, mij nog altijd bezig.

Naast interne zaken bij PKM ben ik ook buiten als adviseur te vinden. Als ontwerper van de Tarief Calculator en Bewaker (TCB), richt ik bij MKB-bedrijven dit model in. Hierna kan de ondernemer hiermee zelf aan de slag en is verzekerd van de juiste kostprijzen en kan deze ook bewaken. Vraagstukken m.b.t. administratieve processen en rapportages zijn ook onderdeel van mijn werkgebied. Op het gebied van MS-Power BI rapportages kan ik beslist mijn steentje bijdragen aan het ontsluiten van kritische informatie t.b.v. de bedrijfsvoering.

Het begeleiden van ERP-pakket selectie trajecten is eveneens onderdeel van mijn werkzaamheden. Dit onderdeel is enorm interessant, omdat alle proces-facetten van de organisatie de revue passeren. Na afronding van een selectie traject, is het altijd fijn om te zien dat er qua efficiency, sturingsmiddelen en informatievoorziening stappen in de goede richting zijn gemaakt.

Werken bij PKM is nog steeds erg uitdagend. Voor mij is als Hoofd administratie en IT - Adviseur het klappen van de zweep een bekend geluid, maar er is altijd genoeg uitdaging om iedere dag weer boeiend en interessant te maken.

Opleiding

 • HAVO
 • SPD
 • HTS IT
 • Diverse cursussen/workshops op het gebied van communicatie, marketing, leiding geven en kantoorautomatisering
 • Expert training MS Power BI, MS Power Automate, Power Apps

Werkervaring

 • 3 jaar Koninklijke Luchtmacht
 • 1 jaar administratief medewerker accountantskantoor
 • 2 jaar administratief medewerker computergroothandel
 • 1 jaar hoofd administratie computer/kantoor-accessoires fabrikant
 • 2 jaar hoofd administratie witgoed en keukenapparatuur fabrikant
 • meer dan 20 jaar hoofd administratie en adviseur bij PKM
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ons verhaal

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen is een uitdaging. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.