Richard Dekkers

Richard Dekkers

Adviseur

dekkers@pkm.nl
0651073281

Werken voor MKB-bedrijven in de branche Metaal & Techniek, Installatie, Industrieel onderhoud, met een eigen werkplaats en/of service, is mijn ding: tastbaar, oplossingsgericht, praktische mensen … doeners!

Of het nu gaat om groeien, verbeteren, onderscheiden of inkrimpen, vaak is externe hulp nodig om dat op een professionele manier te realiseren. Simpelweg omdat het veelal buiten het werkveld of expertise van de ondernemer / het managementteam valt. Het is mijn doel en uitdaging om hen te faciliteren om passende stappen te zetten in de juiste richting en hiermee de beoogde ambities te verwezenlijken.

Ik geloof in een continu proces van verbetering en verandering, vanuit kracht en overtuiging. En niet alleen vanuit noodzaak. Vanaf de zijlijn roepen dat het beter kan is makkelijk, maar doorgaans is geen enkele situatie hetzelfde. Dat vraagt om ‘situationeel’ denken en handelen. Om te achterhalen wat nodig is en doeltreffend tot de kern van de zaak te komen bevraag ik je op een indringende maar respectvolle manier. Om vervolgens in samenspraak vast te stellen welke actie(s) er daadwerkelijk dienen te worden genomen.

Ik beleef plezier aan ondernemen en managen en ben ik pas tevreden en succesvol als door mijn invloed of inspanning de relatie vooruitgang boekt en succesvoller wordt. Ik zie mijzelf graag als ‘verlengstuk’ van een ondernemer / onderneming en schroom ook niet om af en toe hands-on zaken te realiseren. Dat is wat ik als ervaringsdeskundige graag doe.

Mijn kenmerken: pragmatisch, betrokken, doeltreffend, oprecht, duidelijk en realistisch.

Mijn ruim 25 jaar knowhow en branche ervaring, van directieniveau tot aan de werkvloer en van commercie tot productie, heeft mij gevormd tot een zeer competente business partner voor onze relaties.

Mijn credo: Niemand kan alles en alles alleen. Samen succesvol!

Kennisgebieden: Strategie en Organisatie, Productie, IT, Innovatie en Continu verbetering, Personeelsmanagement

Effectieve organisatie

 • Ik sta voor het stellen van realistische en duidelijke doelen en ga voor;

  ✓ Bewuste groei = van doelloos naar ambiëren!

  ✓ Sterke concurrentiepositie = van functioneren naar excelleren!

  ✓ Duurzame onderneming = van stagneren naar floreren!

  Ik zet theorieën om naar praktische oplossingen. Ik ben dan ook sterk oplossingsgericht, met hierin een duidelijke focus op het behalen van vastgestelde doelen en oog voor detail, zonder daarbij het overzicht te verliezen. In begrijpelijke taal inzichtelijk maken en verduidelijken waar en hoe te optimaliseren om het maximale resultaat te behalen. Hierbij deel ik graag wat ik heb geleerd van mijn successen, valkuilen en missers.

  Mijn doelstelling is dat ik tijdelijk maximaal waarde toevoeg en de ondernemer / het managementteam zo snel als mogelijk en verantwoord zonder mij verder kan.

Werkervaring

  Engineer, Project Manager, Account Manager, Business Unit Manager,  Branch Manager, Business Development Manager, General Manager, Entrepreneur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

ons verhaal

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen is een uitdaging. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.