Wet- en regelgeving waterstoftoepassingen 

symposium Tecnow - waterstoftoepassingen - Metaalunie - PKM

Ondanks adequate regelgeving vaak problemen met vergunningen

Waar moet je als bedrijf aan voldoen als je een waterstof gerelateerd product op de markt wilt brengen? Is de huidige wet- en regelgeving wel toereikend? Daarover sprak Paul Hartgers tijdens de drukbezochte bijeenkomst van Teqnow op 11 april j.l. bij de Koninklijke Metaalunie. 

Pleidooi voor meer standaardisering

Het thema van het symposium was 'waterstoftoepassingen en duurzaamheid'. De PKM presentatie ging over de wet- en regelgeving, iets waar veel innovatieve bedrijven mee te maken krijgen bij het ontwikkelen en verkopen van producten die waterstof gerelateerd zijn. Technologie adviseur Paul Hartgers concludeerde dat de bestaande wetgeving zeker toereikend is voor waterstoftoepassingen. Maar omdat waterstof nieuw is, zijn veel overheden en vergunningverleners erg huiverig en durven ze geen vergunning af te geven.

Juist door samen te werken, kan de industrie verder komen. Hartgers hield een pleidooi voor standaardisering, om waterstoftoepassingen makkelijker en toegankelijker te maken. Onder andere is hiervoor is tijdens het symposium een nieuwe branchegroep opgericht. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Teqnow in het teken van duurzaamheid en energietransitie

Bedrijven krijgen steeds meer te maken met milieu gerelateerde onderwerpen, zoals duurzaamheid, circulaire economie en energietransitie. Teqnow merkt dat al veel mkb-ondernemers gericht met deze onderwerpen aan de slag zijn en dit verder willen versterken.

In de komende maanden organiseert Teqnow een aantal bijeenkomsten die in het teken staan van duurzaam en circulair ondernemen.

Kijk voor meer informatie op www.teqnow.nl. Deelname is voor leden van de Metaalunie gratis.

symposium Tecnow - waterstoftoepassingen - Metaalunie - PKM - Paul Hartgers

Neem contact met ons op

Geïnspireerd geraakt of behoefte om met ons in gesprek te komen? Neem contact met ons op. Bel direct: 030-605 33 36 of gebruik het formulier via onderstaande knop.

Auteur:

Theo van Os

Over PKM Advies Metaal

Ondernemen in de metaal en technische sector is een uitdaging om steeds beter te worden. Als ondernemer moet u kansen benutten en reageren op ontwikkelingen.

Met PKM als partner voor uw bedrijfsvoering wordt u geïnspireerd en ondersteund om het beste uit uw bedrijf te halen. Zodat uw bedrijf zich sneller ontwikkelt en meer grip krijgt op het resultaat.